Inkt Refill Instructies Canon PG-540, PG-540 XL :

Voor het navullen van de Canon PG-540 (XL) cartridge, heb je het volgende nodig:

  • zwarte inkt (8ml voor Canon PG-540, 21ml voor Canon PG-540 XL)
  • spuit met naald
  • klein boortje 2-3 mm
  • snijmes

Voorbereiding:

Verwijder voorzichtig het etiket aan de bovenzijde van de cartridge (afbeelding 1), bij voorkeur met een snijmes. Het etiket moet niet worden teruggeplaatst dus het is niet erg als het beschadigd wordt.

Afbeelding 1

pg-540 label verwijderen van inktpatroon

Er is een ontluchtingsgaatje onder het label dat groter kan worden gemaakt door middel van het boortje (afbeelding 2). Het gaatje moet op zijn minst 2mm zijn, zodat de lucht gemakkelijk kan ontsnappen als we de inkt erin spuiten. Als het gaatje te klein is dan gaan we teveel druk op de patroon zetten waardoor deze gaat lekken.

Afbeelding 2

Gaatje maken in een pg540 inktpatroon

Het gaatje kan nu worden gebruikt als vulopening, zie de zwarte pijl. Langs dit gaatje gaan we de patroon opvullen met de zwarte inkt. (afbeelding 3)

Afbeelding 3

maken van een gaatje in de pg540

Navullen van de Canon PG-540, PG-540 XL cartridge:

Vul de spuit met inkt. De hoeveelheden inkt hierboven vermeld gelden voor geheel lege cartridges. Steek de naald voorzichtig in de spons van de cartridge (afbeelding 4). De inkt langzaam in de patroon spuiten. Als er inkt lekt uit de vulopening, trekken we 1-2 ml inkt terug in de spuit. Het label moet niet terug geplaatst worden op de patroon.

Afbeelding 4

pg-540 inktpatroon navullen met inkt

Deactiveer de inktmonitor :

Wanneer de PG-540 cartridge leeg is, verschijnt er een vulniveau waarschuwing op het scherm van uw computer: "De volgende cartridge is leeg : Zwart (PG-540)".

Dit bericht wordt weergegeven, zelfs nadat u de cartridge heeft bijgevuld, omdat de printer de lege status van de cartridge onthoudt. De niveau-indicator vraagt u om het patroon te vervangen of om de knop "Stop / Reset" te drukken gedurende 5 seconden. Als u gebruik maakt van een nagevulde Canon PG-540 cassette, drukt u op de knop "Stop / Reset" (knop met omgekeerde driehoek) gedurende 5 seconden. Dan kunt u doorgaan met afdrukken zonder de werking van de niveau-indicator.