HP62 en HP62XL navullen handleiding :

HP 62 inktcartridges

Wat heb je nodig voor het navullen van de HP62 inktcartridges ?

  • - zwarte inkt met aangepaste viscositeit voor dit type inktpatroon
  • - kleuren inkt cyaan, magenta en geel eveneens met de juiste viscositeit
  • - snijmes
  • - doekje
  • - spuiten en naalden met stompe punt

 

Stap 1 : Verwijder met het snijmes voorzichtig de labels van de patronen, steek het mesje voorzichtig onder het label en trek het label dan langzaam van het inktpatroon.  

Stap 2 : Lokaliseren van de vulgaatjes, deze vulgaatjes zijn al voorzien en bevinden zich onder de labels. Beide patronen hebben elk vijf gaatjes. Hieronder de afbeeldingen met de juiste weergave van de vulgaatjes waar de inkt wordt ingespoten. hp 62 bk navullen

Voor de HP 62 zwarte inktcartridge gebruikt men het middelste vulgaatje om de inkt in te spuiten (zie bovenstaande afbeelding met blauwe pijl). Steek de naald langzaam tot het midden van de spons en spuit dan zeer langzaam de inkt in de patroon zodat de spons de tijd krijgt om de inkt op te nemen. Als er inkt aan de bovenzijde uitkomt dan trekt u dadelijk 1 ml terug uit zodat de spons niet wordt oververzadigd met inkt.

Controleer steeds door middel van een tandenstoker de kleuren in de patroon, het kan soms dat de kleurenvolgorde van de starterspatronen verschillend zijn. 

hp 62 kleur navullen 

Voor de kleuren inktcartridge HP 62 ziet u bovenaan de gekleurde pijlen, deze geven aan welke gaatjes we gebruiken om de inktpatroon na te vullen. Bovenaan geel, rechts cyaan en links magenta. Hier hetzelfde, steek de naald tot in de helft van de spons ongeveer en spuit langzaam de inkt in met de overeenstemmende kleur. Langzaam inspuiten, als de inkt aan de bovenkant komt dan 1 ml uittrekken. Hoeveel inspuiten ?

  • HP 62 zwart = maximum 7 ml
  • HP 62 XL zwart = maximum 15 ml
  • HP 62 kleur = maximum 2 ml per kleur
  • HP 62 XL kleur = maximum 4 ml per kleur

Het is beter te weinig inspuiten dan te veel !  

 

Stap 3 : Het label mag er terug op , u moet wel zien dat u de verluchtingsgaatjes niet dichtkleeft, dus als u het label er terug op kleeft dan terug in dezelfde positie als voordien.

hp 62 ontluchtingsgaatjes

De dunne zwarte pijltjes geven de plaats aan van de ontluchtingskanalen. Inktmonitor : Nadat u de hp62 inktcartridge heeft bijgevuld zal deze leeg blijven aangeven, bij het herinstalleren zal de printer gewoon vragen of u verder wilt printen met deze inktcartridge. U drukt dan op OK. Onze inkten vindt u hier via deze link