Navullen HP302 kleur en HP302 zwart

Zowel bij de kleuren als bij de zwarte cartridges zijn er twee types van inktpatronen. Deze verschillen qua volume maar de buitenzijde van de inktpatronen zijn identiek.

HP 302 binnenkant cartridges

In de bovenstaande afbeelding ziet u de binnenzijde van de inktpatronen, dit is om u een idee te geven hoe deze patronen kunnen worden nagevuld. Aan de linkerzijde is het een gewone HP302 standaard kleuren patroon en aan de rechterzijde spreken we over een HP302 XL kleuren cartridge met een groter volume dus. Hetzelfde geldt dus ook voor de zwarte inktcartridges.

Hervullen HP 302 cartridge zwart

Voor het navullen van de HP 302 zwarte inktpatroon gaan we het label eerst aan de bovenzijde van de cartridge verwijderen. Nu worden de vulgaatjes zichtbaar waar we kunnen bijvullen. Het gaatje wat wij gebruiken om bij te vullen is gemarkeerd met een rode pijl. Op deze positie spuiten we de inkt in de inktpatroon. Voor het vullen steekt u de naald tot ongeveer in de helft van de cartridge. Afhankelijk van het type HP 302 patroon bepalen we hoeveel inkt we willen inspuiten.

- HP 302 standaard zwarte inktcartridge : 5 ml

- HP 302 XL zwarte inktcartrdige : 15 ml

Hervullen HP 302 inktcartridge kleur

Ook voor de HP302 kleuren cartridges verwijderen we eerst het label aan de bovenzijde van de patroon om de vulgaatjes zichtbaar te maken. Deze patroon heeft drie compartimenten, cyaan, magenta en geel. De gaatjes die we gebruiken om na te vullen zijn hier gemarkeerd met zwarte pijlen. Om zeker te zijn waar welke kleur zit kunt u altijd een tandenstoker gebruiken, u steekt deze even in het vulgaatje en men kan dan dadelijk zien waar welke kleur zit. Afhankelijk van het type HP302 patroon moeten we ook hier opletten hoeveel inkt we in de patroon gaan spuiten. Beter te weinig inkt dan teveel, u steekt de spuit tot in de helft van de sponsen in de cartridge.

- Bij een standaard kleur HP 302 inktcartridge : 2 ml per kleur

- Bij een HP 302 XL inktcartridge kleure : 4 ml per kleur