HP301bkHP301CMYHP301XLBKHP301XLCMY

Wat heeft u nodig voor het hervullan van de HP 301 en HP 301 XL cartridges ?

  • een mesje
  • 4 spuiten met naald
  • zwarte en kleuren inkt geschikt voor de HP 301 inktpatronen

Kies de geschikte werkplek om de cartridges HP301 na te vullen. Haal de inktpatronen uit de printer en leg deze voor u op tafel.

Hervullen van de zwarte HP 301 of HP 301 XL cartridge :

Verwijder door middel van een mesje het label aan de bovenzijde van de patroon. U ziet nu vijf gaatjes. In de patroon zit een sponsje, de grootte van de spons is afhankelijk van het type patroon. Bij een gewone HP301 patroon is het sponsje kleiner en kan er dus minder inkt in.

Op onderstaande afbeelding ziet u welk vulgaatje we gaan gebruiken om de patroon bij te vullen.

De hoeveelheid inkt dat we inpsuiten hangt af van het type patroon :

- HP 301 standaard type : maximum 4 ml

- HP 301 XL cartridge : maximum 10 ml

Bij het inspuiten van de inkt steekt u de naald tot in het midden van de spons ongeveer en spuit u langzaam de geschikte hoeveelheid inkt in de zwarte cartridge. Het label hoeft u niet terug te plaatsen. Plaatst de cartridge terug in de printer en doe een printkopreiniging.

hp301bkvullen

Navullen van een HP 301 STARTERSCARTRIDGE :

OPGELET : Er zijn twee type cartridges, de HP301 cartridges die bij de printer worden meegeleverd zijn STARTERSPATRONEN. De vulgaatjes liggen in een andere volgorde dan gekochte inktpatronen.

Verwijder het label aan de bovenzijde van de HP 301 kleuren cartridge met een scherp mesje. Onder het label zijn vijf gaatjes zichtbaar. Bij starterscartridges, de cartridges die meegeleverd zijn met de printer ziet u de kleurenvolgorde waar u de inkt moet inspuiten op onderstaande afbeelding. De starterscartridges zijn nooit HP301 XL patronen.

Voor het vullen steekt u de naald tot in het midden van elk sponsje, bij de gewone HP301 patronen zijn de sponjes kleiner dan bij de HP301XL cartridges.

Hoeveelheid inkt voor starterspatronen ;

- maximum 3 ml per kleur inspuiten

Na het vullen laat u het label verwijderd van de patroon.

Voor het vullen van gekochte inktcartridges zie de volgende stap.

hp301 cmy starterscartridge vullen

Navullen van een HP 301 of HP 301 XL gekochte cartridges  :

OPGELET : Er zijn twee type cartridges, de HP301 cartridges die bij de printer worden meegeleverd zijn STARTERSPATRONEN. De vulgaatjes liggen in een andere volgorde dan gekochte inktpatronen.Als u HP301 of HP301 XL cartridges heeft gekocht voor uw printer dan dienen deze anders te worden gevuld dan de starterscartridges die meegeleverd werden met de printer. De kleurenvolgorde is anders op de afbeelding.

Hoeveelheid inkt voor het vullen :

- HP 301 maximum 3 ml

- HP 301 XL kleur maximum 4 ml

Weet u niet welke type cartridges in uw printer zitten ? Gebruik dan een tandenstoker om de kleuren te bepalen waar u de inkt moet inspuiten. Als u met een tandenstoker in het vulgaatje steekt dan ziet u de kleur dewelke u moet inspuiten.

hp301 cmy vullen

Na het vullen van de HP301 en HP301 XL cartridges :


De printer zal na het vullen het serienummer van de patroon onhouden, echter dit belet het printer niet. 

Het is niet uitgesloten dat de printer na een nagevulde cartridge een leegmelding aangeeft dat de cartridge leeg is. In dit geval is, kun je dit bericht negeren en de printer zal gewoon doorgaan met afdrukken. Echter, zonder inklevel indicator. De printer zal bij deze HP 301 of HP 301 XL kleurencartridge het serienummer opslaan.