PGI-550 en CLI-551 hervulbare patronen met auto reset chips chips

Het vullen van de hervulbare cartridges met inkt :

Aanbevolen hoeveelheid inkt te vullen voor de PGI-550 en CLI-551:

  • maximum 22 ml voor de brede cartridge, deze vervangt PGI-550
  • maximum 11 ml voor kleine cartridges, deze vervangt CLI-551
 

 Het vullen van de hervulbare patronen Canon PGI-550 en CLI-551 is vrij eenvoudig. Deze worden gevuld met spuit en naald, de spons van de hervulbare patroon zal de inkt absorberen door zijn zuigkracht. Vervolgens wordt het reservoir volledig bijgevuld. Alvorens u start met het hervullen dient u er op te letten dat de oranje vulhouders goed geplaatst zijn, deze sluiten de onderzijde van de patroon volledig af zodat er geen lekkage optreedt bij het vullen. Houdt de vulhouder een beetje schuin zoals op onderstaande afbeelding, schuif deze nu naar links en daarna duw je deze omhoog totdat de vulhouder klikt. Afhankelijk van de versie zijn er ook patronen met een andere vulhouder.

cli551 vulhouder naar links     PGI-550 en CLI-551 vulhouder naar boven klikken

Als er een geel of oranje label aanwezig is dan mag u dat er af trekken, daaronder bevindt zich het ontluchtingsgaatje, het is belangrijk dat dit gaatje goed openblijft. Anders trekt de patroon vacuum en komt er geen inkt uit. Verwijder nu het rubberen dopje ter hoogte van het reservoir. Controleer dus zeker altijd dat het ontluchtingsgaatje goed open is.

PGI-550 en CLI-551 geel label en rubberen dopje verwijderen

Vul de spuit op met de juiste kleur van inkt. Spuit langzaam de inkt in het reservoir en blijf langzaam bij spuiten totdat de spons volledig verzadigd is. Als de spons is verzadigd dan spuit u nog een laatste maal inkt in het reservoir tot aan de bovenzijde zodat deze volledig is gevuld.  

PGI-550 en CLI-551 vullen       PGI-550 en CLI-551xl vullen

Plaats nu het rubberen dopje terug op de patroon zodat deze volledig is afgesloten aan de bovenzijde.

PGI-550 en CLI-551 rubber dopje terugplaatsen

U mag nu de oranje vulhouder verwijderen en de patroon in de printer plaatsen.

cli551 vulhouder verwijderen

Werp de oranje houders niet weg want deze heeft u nodig bij een volgende vulling. En zorg zeker dat het ontluchtingsgaatje aan de bovenzijde van de spons goed open is.


Sinds Juli 2015 zijn de cartridges uitgerust met auto reset chip ! (dus onderstaande mag u negeren)

Werking van de permanente chip voor de PGI-550 en CLI-551 (voor patronen aangekocht voor juli 2015):

Deze hervulbare patronen zijn een alternatief voor de Canon PGI-550, CLI551, uitgerust met permanente chips. Dit type chip zal voor een eerste druk cyclus met de hervulbare patronen het inktniveau weergegeven. In het latere gebruik, kunt u geleidelijk aan, afhankelijk van het legen van de cartridge, het inktniveau uitschakelen voor elke patroon. De printer genereert twee waarschuwingen voor het inktniveau van de cartridge. De eerste boodschap is "bijna leeg", de bijbehorende cartridge wordt gemarkeerd met een uitroepteken in een gele cirkel. De tweede boodschap is "inkt-op", dan wordt de lege cartridge gemarkeerd met een wit kruis in een rode cirkel. Door te bevestigen kunt u blijven afdrukken met dit inktniveau totdat u wordt gevraagd om het inktniveau uit te schakelen. In het algemeen gebeurt de de-activering door de knop "Doorgaan" ingedrukt te houden op de printer.