HP 364 Hervulbare patronen MET en ZONDER chip

Een tijdje geleden heeft HP de chips op de HP 364 en de HP 364XL patronen veranderd , wij raden dus aan om de hervulbare patronen MET chip te nemen als u wilt navullen.

 

De laatste nieuwe chips van HP zijn veel kleiner gemaakt waardoor deze sneller breken bij het overplaatsen op de patronen, als de chip defect is worden de patronen dus niet herkend in de printer.

In afbeelding 1 HP 364 cyaan en afbeelding 2 HP 364 zwart , ziet u rechts de kleinere chips, deze chips zijn dus niet gemakkelijk om over te plaatsen. De chips aan de linkerzijde kunnen wel voorzichtig overgeplaatst worden.

Afbeelding 1+2 :

hp 364xl overplaatsen chiphp-364xl overplaatsen van de chip

Overplaatsen van de chip:

 
Voor het herkennen van de patronen in de HP printers is het noodzakelijk dat we de chip van de originele HP inktcartridges gaan overplaatsen naar de hervulbare patronen. We doen dit door middel van een breekmesje. Het breekmesje plat tegen de patroon houden en dan de chip langzaam verwijderen, langzaam onder de chip snijden en zeker het mesje plat houden zodat de chip niet beschadigd wordt.
 
chip verwijderen khl inkt
 
Wanneer de chip is verwijderd kunt u deze gewoon op de hervulbare patroon kleven, de chip is zelfklevend en u heeft dus geen extra tape nodig. Op de hervulbare patroon is een uitsparing voorzien waar de chip juist in past. U moet er op letten dat u de juiste chip op de juiste patroon kleeft daar elke chip verschillend is.
 
chip verplaatsen khl inkt
 
Op sommige versies van hervulbare patronen zit er een geel label (boven het spons gedeelte) , dit geel label moet u volledig verwijderen alvorens te vullen. Onder het gele label is er een klein verluchtingsgaatje dat altijd open moet blijven anders gaat de patroon vacuum trekken. Zorg ook dat er geen lijmresten achterblijven in het kleine gaatje als u het label verwijderd. Nadat de chip overgeplaatst is kunt u de patroon gaan vullen. U plaatst de patroon in de oranje houder, zodat de onderzijde volledig afgesloten is. Dit om te beletten dat er inkt uit de spuitmond komt bij het vullen. Nu verwijdert u het rubberen stopje en vult u de patroon zo vol mogelijk. Als de patroon volledig is gevuld dan plaatst u het rubberen stopje terug en dan kunt u de oranje clip probleemloos verwijderen.
 
cartridge 364 vullen khl inkt
 
De patroon is gereed voor gebruik, plaatst deze in de printer, wanneer u een melding krijgt dat de patroon leeg is dan drukt u op "ok" zodat het inklevel wordt uitgeschakeld voor deze kleur.
 
khl inkt hp364 hp 364
 

Voordelen hervulbare patronen:

  •  u ziet steeds het inklevel, patroon is doorzichtig
  •  de patroon is een XL inktcartridge formaat dus er gaat meer inkt in
  •  bij het vullen ziet u wat u doet
  •  zuivere vulmethode