Inkt Refill Instructies Canon CL-541, CL-541XL

Voor het navullen van de Canon CL-541, CL-541XL heeft u het volgende nodig :

  • Kleur inkt: cyaan, magenta, geel (2 ml per kleur voor de kleine versie CL-541, 4 ml per kleur voor de XL-versie CL-541XL)
  • Spuiten met naalden
  • Een kleine boortje van 2-3 mm
  • Snijmes

Voorbereiding voor het bijvullen van de Canon CL-541, CL-541 XL cartridge:

Verwijder zorgvuldig het etiket van de bovenzijde van de cartridge (afbeelding 1). Wij raden aan om een mesje hiervoor te gebruiken. Het is niet erg als het label stuk is want u moet dit niet terugplaatsen.

Afbeelding 1

cl-541 cl-541xl label verwijderen

Onder het label zijn 3 ontluchtingsgaatjes te zien (afbeelding 2).

Afbeelding 2

cl-541 cl-541xl ontluchtingsgaatjes

Deze ontluchtingsgaatjes moet u groter maken met een boortje van 2-3mm. Deze ontluchtingsgaatjes worden dus gebruikt als vulgaatjes om de patroon bij te vullen.Het gaatje moet groot genoeg zijn zodat de lucht kan ontsnappen op het moment dat u de inkt in de patroon spuit. Als het gaatje te klein is en da naald er maar juist in gaat dan komt er teveel druk op de patroon waardoor deze gaat lekken (afbeelding 3-4)

Afbeelding 3

cl-541 cl-541xl gaatjes maken

Afbeelding 4

cl-541 cl-541xl vulgaatjes

Navullen van de Canon CL-541, CL-541XL cartridge: Vul de spuit met de juiste kleur van inkt. De hoeveelheden inkt hierboven vermeld gelden voor geheel lege cartridges. Steek de naald voorzichtig in de spons van de cartridge (afbeelding 5). De inkt langzaam in de patroon spuiten. Als er inkt lekt uit de vulopening, trekken we 1-2 ml inkt terug in de spuit. De patroon bestaat uit drie kamers, in elke kamer zit een sponsje dat u nu moet opvullen met inkt. Op de onderstaande foto ziet u welke kleur u waar moet inspuiten.Het label moet niet terug geplaatst worden op de patroon.

Afbeelding 5

cl-541 cl-541xl opvullen met inkt  


Deactiveer de inktmonitor :

Wanneer de CL-541 cartridge leeg is, verschijnt er een vulniveau waarschuwing op het scherm van uw computer: "De volgende cartridge is leeg : Kleur (CL-541)".

Dit bericht wordt weergegeven, zelfs nadat u de cartridge heeft bijgevuld, omdat de printer de lege status van de cartridge onthoudt. De niveau-indicator vraagt u om het patroon te vervangen of om de knop "Stop / Reset" te drukken gedurende 5 seconden. Als u gebruik maakt van een nagevulde Canon CL-541 cartridge, drukt u op de knop "Stop / Reset" (knop met de omgekeerde driehoek) gedurende 5 seconden. Dan kunt u doorgaan met afdrukken zonder de werking van de niveau-indicator.